domingo, 17 de mayo de 2009

CGAI: Galicia calidade també a l’audiovisual

El Centro Galego de Artes da Imaxe va estar creat per la Xunta de Galícia i inaugurat l’any 1991, per a desenvolupar activitats dels àmbits de l’audiovisual i de la fotografia.


El Centro Galego de Artes da Imaxe va estar creat per la Xunta de Galícia i inaugurat l’any 1991, per a desenvolupar activitats dels àmbits de l’audiovisual i de la fotografia.
Les funcions més importants del CGAI són i per les que és un referent a tot l’Estat són entre d’altres, la recuperació, catalogació, custòdia i difusió de les produccions i obres del patrimoni audiovisual i fotogràfic gallec.
A més, té una rica programació de projeccions, exposicions, conferències, publicacions, etc. a fi de proporcionar un millor coneixement en les arts de la imatge a la societat gallega, i per suposat, potenciar la producció audiovisual gallega en mercats, mostres i festivals.
Part molt important d’aquest centre és la seua biblioteca i les tasques que duu terme: establir una bibliografia cinematogràfica gallega de referència amb catàlegs, monografies, filmografies, assaigs...; difondre el coneixement de fotògrafs històrics i contemporanis; difondre el cicle de projeccions cinematogràfiques, i complimentar els cicles programats amb monografies sobre autors o gèneres.
A més a més, el CGAI organitza cursos i seminaris sobre diferents aspectes del món audiovisual impartits per destacats especialistes del mitjà. Així mateix, l’usuari pot consultar el catàleg a través d’Internet i mirar un ampli nombre de produccions audiovisuals.
Sense dubte, es tracta d’una institució pública que aposta per la qualitat i la potenciació del sector audiovisual gallec, sense oblidar el seu compromís amb la societat gallega.

No hay comentarios:

Publicar un comentario