miércoles, 6 de mayo de 2009

Software

FrameForge 3D

Aquest software permet que unes càmeres virtuals puguen crear uns escenaris de tres dimensions per a facilitar i donar una visió més real. Es poden veure els actors, objectes i escenaris i seguir ràpidament els seus respectius moviments de càmera, com també situar l´acció en l´escena, etc.; així doncs el resultat és més precís i facilita la feina. Totes aquestes dades tècniques es poden visualitzar fàcilment. A més, estalvia temps i diners ja que pot posicionar tots els actors i elements prèviament al enregistrament.


StoryView

Consisteix en crear esquemes que jerarquitzen les escenes i permeten de forma molt fàcil i ràpida canviar les posicions, veure la relació entre dos o més subjectes, o un subjecte amb un objecte, ect. És idoni per als guionistes a l´hora de redactar històries. Permet analitzar guions que ja existeixen i exportar-los a Movie Magic Screenwriter. En resum, és una eina de visualització del guió en forma del mapa narratiu.

Dramática

Facilita el treball del guionista i té diferents eines per a desenvolupar als personatges, la trama, etc.

Celtx


Es tracta d´un programa gratuït en 18 idiomes que serveix per a escriure guions audiovisuals, obres de teatre i llibres d´històries. Disposa d´eines que permeten a l´usuari fer desglossaments de guions, calendari de producció i altres elements comuns a la pre-producció de peces audiovisuals. Tanmateix permet introduir fotos, vídeo i àudio en els guions.

Entre les característiques més importants podem trobar:
-Escriptura de guions: ofereix un processador de paraules que permet escriure guions format estàndard, com també obres de teatre, ràdio, llibres i textos sense format.

- Col·laboració: disposa d´una central de projectes. Els usuaris poden cargar projectes a esta central per a treballar en col·laboració amb altres escriptors.

- Organitzar: utilitza l´aplicació Mozilla per donar la possibilitat de fer calendaris, amb la finalitat de crear plans de rodatge, i poder ser sincronitzats en la Central de projectes.

- Desglossament: presenta fins a 35 elements diferents (actor, efectes especials, etc), i encara se´n poden afegir més.

- Elaboració de storyboards: permet als usuaris crear secuencies de storyboards, per a ser impreses o reproduïdes en un visor d´imatges inclòs.

Scriptum

Serveix per a escriure sèries de tv, sempre i quan la productora utilitze un format amb el que el seu paràmetre puga ser adoptat pel programa. Les seves característiques més importants són: format estandaritzat i professional (per a què solament t´ocupes de la part creativa), mapa interactiu del guió (per a què pugues navegar per ell), nivells: actes, seqüències, escenes (per a què estructures al teu gust), estils automatitzats( per estar centrat únicament amb l´història), gestió de preferències (per a què pugues canviar marges, colors, lletra, etc), gestió de personatges ( per a què defineisques el seu perfil), càlcul del temps ( per a què faça les estimacions de la duració), informes (per aprofitar al màxim el treball), etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario